Sessió 8: Impressió 3D

Sessió pràctica a L’EUETIB (Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona) on vam rebre una conferència per part del Toni Travieso i el Ramón Jerez sobre la impressió 3D. Vam veure des del procés fins el tipus de maquinaria que s’utilitza, els software necessaris, els problemes i limitacions que hi ha, etc.

Per mi va ser una sessió interessant, curiosa i nostàlgica. Reconec que els sentiments van influenciats perquè va ser la meva universitat durant 4 anys de la meva vida i a més a més vaig tenir al Toni Travieso com a professor d’una assignatura.

Una breu explicació en què consisteix la impressió 3D:


Per una altra banda, la impressió 3D és una tècnica familiar per mi ja que vaig realitzar el Postgrau en Tècnic de CAD avançat a la Fundació CIM, on el projecte final de Postgrau era precisament dissenyar una peça per a fabricar-la en una impressora 3D.

Aquí teniu la el record que em vaig endur del Postgrau! Una recreació en miniatura d’un regulador de cabal de submarinisme:




La peça, en el meu cas, estava feta de làmines de poliamida, una de les tècniques que també ens van explicar a la sessió.

Com a curiositat, he trobat aquesta pàgina on es poden comprar impressores 3D, i a un breu sorprenentment econòmic.

Donen ganes de tenir-ne una a casa!

Com a valoració de la sessió, crec que és molt positiu disposar d’aquest element en un institut, tot i que crec que es necessiten coneixements mínims en eines CAD (CatiaV5, Solidworks, NX) que potser no tots els professors en disposen. Se m’acudeixen moltes coses que es podrien fer amb els nens per motivar-los a crear components, per fer-los entendre com funciona una empresa de fabricació de producte, en definitiva una eina molt útil per treballar la creativitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario